På denne side, finder du svar på de mest relevante spørgsmål indenfor teambuilding. Netop så din virksomhed og medarbejdere, opnår den helt rette viden i forhold til teambuilding.

Hvad er teambuilding?

Teambuilding er en proces, som har til formål at få en gruppe mennesker til at arbejde sammen som et effektivt team. Dette sker igennem målrettet opgaver samt aktiviteter, som er designet til at fremme kommunikationen og øge motivationen, samarbejdet og fællesskabet.

Events i Danmark - Blogindlæg - Teambuilding

Hvad kendetegner et velfungerende team?

Et team er typisk en mindre enhed af en større organisation på omkring 3-9 personer. Som samles om at løse nogle konkrete opgaver, og har derfor et fælles mål. Teamet har både ansvaret for at løse opgaverne samt beslutningen, i forhold til hvordan arbejdet skal gøres.

Hvorfor er teambuilding så vigtigt?

Teambuilding er netop vigtigt, da det dækker over den proces der iværksættes for at danne: teams, relationer, et stærkere arbejdsmiljø, fællesskab, motivation, en bedre kommunikation og samarbejde blandt de deltagende. Forbedringen af de overnævnte elementer er med til at danne en mere resultatorienteret arbejdestilgang. Derfor kunne det være en fordel at kaste sig ud i teambuildings aktiviteterne for netop at styrke fælleskabet på arbejdspladsen. 

Hvad er teambuilding øvelser?

Teambuilding øvelser er små aktiviteter, lege samt samarbejdsøvelser, som tilsammen danner rammerne for at komme tættere på sine kollegaer. Tidsrammen varierer, alt fra 5 minutter til et par timer. Det kunne f.eks. være kan man kaster sig ud i sækkeløb, som er et væddeløb, hvor deltagerne har begge ben i sækken. Det handler om at nå først i mål enten gennem at hoppe til målstregen eller at løbe. Denne øvelse ryster alle deltagerne sammen, og bringer minder fra barndommen.

Hvad kan man lave til teambuilding?

Teambuilding kan ikke udføres som ene mand. Den typiske målgruppe for teambuilding er oftest organisationer, som gerne vil styrke fællesskabet internt. Aktiviteten kan være organisationens nære aktiviteter, men ofte også andre aktiviteter, der omhandler aktiviteter uden for organisationens virkeområde, såsom spil, konkurrencer, rollespil, leg, samarbejdsøvelser etc.

Idéer til teambuilding øvelser

Idéer til teambuilding øvelser indendørs

Teambuilding i naturen eller på udendørs arealer kan være udfordrende i vinterhalvåret, derfor giver vi her et bud på 10 aktiviteter, som er ideelle til teambuilding indendørs: 

Der findes mange udbydere, som tilbyder forskellige typer af escape games/rooms - så du netop finder den helt rette.

Det samme er gældende for mystery games/rooms. 

Grundet den danske lovgivning er der kun 6 godkendte spillekasinoer, som er fordelt rundt i hele Danmark 

Handler om koncentration og teamwork.

Er hvor man i teams arbejder sammen om at lave den "bedste" kage under tidspres.

Handler om at kreere kreative måltider i fællesskab - der dystes i teams.

Er en læringsproces gennem "chokoladeverdenen"- hvor i lærer at skabe jeres helt egen chokoladeplade.

Er et skydespil - hvor man skal skyde sine modstandere med dit lasergevær.

Bruger du sanserne og viden - og i fællesskab læres der ny viden indenfor "vinverdenen".

Her lærer i at lave bagværk i fællesskab, med plads til sjov og ballade

Idéer til teambuilding øvelser udendørs

Lige såvel som der er indendørs aktiviteter, er der også udendørs aktiviteter til teambuilding. Nedenstående er der eksempler på øvelser, som kunne laves i forbindelse med teambuilding udendørs:

Her laver i mad ude i naturen, og derfor har i få råvarer til eksperimentere med.

Er en skattejagt ude i naturen eller gennem byen - hvilket hold finder skatten først?

Alt fra hestevæddeløb til sækkeløb kan sætte pulsen igang og i teams dyster i om at nå til målstregen først.

Handler om GPS skattejagt, hvor man i sammen skal finde skatten. 

Handler om, at man transportere vandet hurtigst muligt til den næste deltagere uden at væsken falder ud.

Er opgaver ude på vandet. Man får testet kommunikations- og samarbejdsevner på vand, da I bliver udsat for nogle udfordringer undervejs.

Lærer man omkring teknikkerne for hvordan man skal styre en kajak.

Hvor meget koster teambuilding?

Det varierer fra udbydere til udbydere og priserne vil ligge mellem 300 – 3000 pr. deltager. Derudover afhænger den samlede pris af antal deltagere, varighed, typen af teamøvelser og i nogle tilfælde forplejning og overnatning i forbindelse med firmaets teambuilding. Der anbefales derfor, at man kontakter udbyderne, for at finde det rette tilbud, som passer til ens behov.

Betales der moms på teambuilding?

Hvis teambuilding-arrangementet er arbejdsrelateret med hensyn til arrangementets faglige indhold. Kan du sagtens få fuldt fradrag for momsens af udgifterne.
Events i Danmark - Blogindlæg - Teambuilding - Mennesker

Gratis forslag til teambuilding øvelser

Disse øvelser som er nævnt forneden, er 3 bud på teambuilding, som kan laves i frokostpausen eller på kontoret – for at styrke fællesskabet.
  1. Hvem kommer først?
    Der skal bruges omkring 1 meter snor pr. hold, bestående af 2 deltagerende på hvert hold. Den første deltageres håndled bindes med halvdelen af snoren, hvor derefter den anden deltagere bindes med den anden halve. Det handler om, hvilket team som kan få snoren hurtigst op i fællesskab.

  2. Hvem er bedst til at skyde dart med mennesker? Igen skal i deles op i 2 hold, bestående af 2 deltagende på hvert hold. Her sættes der bind for øjnene på den ene deltager, og den anden deltager skal navigere deltageren med bind for øjnene frem til målskiven, for at ramme bedst muligt midten.

  3. Hvilket par kan bedst tegne ryg-mod-ryg? Der skal bruges noget at tegne på, noget at tegne med. Endnu engang deles i op i 2 hold, bestående af 2 deltager på hvert hold. I sidder med ryggen mod hinanden. Hvorefter der er en tredje part, som skal navigere de to deltagere til at tegne. Det kunne f.eks. være en elefant. Den der kommer tættest på at tegne en elefant har vundet.

Indhent et tilbud