Ordet gokart opstod da amerikaneren Art Ingels sagde sætningen “Let’s go kart” Som er opfinderen af den første gokart, der blev bygget i 1956’erne. Alle Gokarts har ét fællesmål, og det er de skal være konkurrencedygtige på banen. Her finder i svar på spørgsmål indenfor gokart, så netop i kan opnå den helt rette viden samt vejledning omkring kørsel og relevante svar i forhold til gokart. 

Hvad er gokart?

Gokart er en utrolig sjov aktivitet med hæsblæsende fart og underholdning, som kan nydes sammen med venner, arbejdspladsen eller familien. Gokart er et firhjulet køretøj, som kører på asfaltbaner, som er specielt bygget til formålet. Man kan både køre gokart i forlystelsescentre samt parker. Under gokart kørsel handler det primært om at køre så mange runder som muligt til den hurtigste tid, den deltagende, som har kørt flest runder – har vundet.
Events i Danmark - Blog - Gokart bil

Hvor meget koster det at køre gokart?

Det koster i gennemsnittet 150kr. for 10 minutter, og 200kr. for 15 minutter. Der tilbydes forskellige pakker, så du lige præcis kan finde et efter dit eget behov. Prisen ligger i gennemsnittet mellem 190kr. pr. person til 449kr. pr. person.
Prisen afhænger utrolig meget af hvem du vælger, at køre gokart hos, og løbets varighed.

Hvor mange skal være for at deltage i gokart?

Man skal som minimum være mellem 2 til 4 deltager på hvert team – hvert team får tildelt en gokart.

Inden første runde?

Inden den første runde, vil deltagerne typisk få en prøverunde, så de kan prøve kræfterne af med køretøjet på banen (som en opvarmningsrunde).

Events i Danmark - Blog - Gokart - klar

Er der nogle krav i forbindelse med gokart?

Ja, det er der! Her er 9 krav i forbindelse med gokart

  1. Der er en minimums højde på 120cm.
  2. Man skal være minimum 7 år gammel.
  3. Man må ikke have indtaget nogle alkoholiske genstande inden, promillen skal være på 0,0
  4. Der kræves at du har styrthjelm, hjelmhue og handsker på af hygiejne- og sikkerhedsmæssige årsager. (fås hos udbyderen)
  5. Man skal have fuld førlighed i arme samt ben
  6. Ingen tørklæder samt løsthængende påklædning er tilladt på banen af sikkerhedsmæssige årsager, da det ikke må flagre i vinden. Der kan være en stor risiko for at de kan blive fanget i motoren.
  7. Hastehaler og løst hår skal bindes op eller være under tøjet.
  8. Der anbefales at ens sko har en almindelig sål, for ikke at have vanskeligheder med at trykke på pedalerne.
  9. Ingen klipklapper eller høje hæle er tilladt.

Hvad skal man tage på til gokart?

I sommerhalvåret anbefales der, at du medbringer en ekstra T-shirt, grunden temperaturen samt risikoen for at man kommer til at svede.
I vinterhalvåret anbefales der, at du medbringer varmt tøj, sko og handsker. Hvis man glemmer dette er det muligt at låne køredragter og handsker.

Kan børn køre gokart?

Ja, det kan de sagtens! De skal være minimum 7 år gamle, og 120 cm høje – for at deltage i børne gokart. Hvis ikke de opfylder de krav, er der andre aktiviteter for børn.

Hvor gammel skal man være for at køre gokart?

Som udgangspunkt varierer det fra udbydere til udbydere. Men gennemsnitsalderen på voksne er man skal være fyldt 14 år, og er omkring 140cm høj. Kravene for børne gokart er at man skal være fyldt 7 år, og er 120cm høj. Dog varierer det fra sted til sted.

Hvordan vinder man?

Det vigtigt, at forholde sig rolig inden løbet er i gang. Selvom at det i nogle stunder kan være udfordrende. De “hemmelige tricks” ligger bag bløde og rolige bevægelser. Det handler om at styre med utrolig små ratudslag, så dækkene konstant har et fast greb i asfalten. Derudover skal du huske, at sidde stillet i sædet. 

Hvor hurtigt kører en gokart?

Den gokart har en tophastighed på knap 60km/t. – dog kan hastigheden i særlige lejligheder nedsættes til en lavere hastighed. Børne gokart har en motor på 60 cm med 5,5 HK. Hvilket vil sige at tophastigheden er på ca. 30 km/t. 

Er det lovligt at køre gokart?

Hvis du er fyldt er 18, og er i besiddelse af et kørekort – må du gerne køre gokart. Grundet aldersgrænsen, er for at øge sikkerheden blandt deltagerende. Dog er der undtagelser fra sted til sted, i forhold til alderen. Det kan sagtens være mange udbydere som ikke kræver, at du er i besiddelse af et kørekort.

Alkohol og gokart?

Det er absolut ikke acceptabelt at have indtaget alkohol eller andre former for rusmidler før samt under kørsel. Møder den deltagende op synligt beruset, vil den deltagende blive lukket ud af banen med det samme. Dette er udelukkende på grund af sikkerhedsmæssige årsager. 

Events i Danmark - Blog - Gokart - vejledning

Indhent et tilbud