Ordet forlystelsespark er en større og afgrænset område, som regel er i eller nær en storby. Dette kunne være København, Odense, Aahurs eller Aalborg. En forlystelsespark har boder og forlystelser. Dette er f.eks. karruseller, rutsjebaner og radiobiler. 

Hvad er en forlystelsespark?

En forlystelsespark er en betegnelse for en tivolipark med forlystelser. Som i de fleste tilfælde er karruseller, rutsjebaner eller et andet lignede underholdning. 

At tage i forlystelsesparker er en utrolig sjov aktivitet med stærkt underholdning, som kan nydes sammen med venner, arbejdspladsen eller familien. 

Himmelskibet

Hvilken forlystelsespark er Danmarks største ?

En af Danmarks største forlystelsespark er Djurs Sommerland. Parken er placeret i Djurs, er ikke så langt fra Aarhus. Derudover er Djurs Sommerland en af Nordens største sommerland med vandland og over 60 forlystelser. Parken er delt op i temalande, med f.eks. Piratland, Dinosaurland, Vikingeland og Bondegårdsland. De er for tredje år i træk, kåret som “Årets Forlystelsespark af Børn i Byen” i 2021.  Forlystelsesparken er egnet til alle aldre. 

Hvem tager i forlystelsparker?

Forlystelsesparker er egnet for alle og enhver, uanset alder, køn og størrelse. Både børn og voksne har stor glæde af, at tage i forlystelsespark.  Det er kunne være en god idé at snuppe sin familie eller venner til en forlystelsespark og få adrenalinen helt op og køre. 

Hvad koster det at tage i forlystelspark?

Priserne varierer fra udbydere til udbydere. 

Alt fra 299 – 399. Afhængig af om du tager i Tivoli, Bakken, Djurs Sommerland etc. 

Karrusel

Hvilke forlystelsesparker er der i Danmark?

Her får du 10 forlystelsesparker, som kan tage til sammen med familien eller vennerne. 

 1. LEGOLAND – Billund
 2. Tivoli – København
 3. Bakken – Klampenborg
 4. Lalandia – Billund, Rødby og Søndervig
 5. Fårup Sommerland – Fårup
 6. Djurs Sommerland – Djurs
 7. Tivoli Friheden – Aarhus
 8. Jesperhus – Nykøbing Mors
 9. Sommerland Sjælland – Sjælland
 10. BonBon-Land – Sjælland

Hvilken forlystelsespark er bedst?

Der er som udgangspunkt ingen forlystelsesparker, som er bedre end andre. De dækker alle sammen det samme behov, og giver næsten den samme oplevelse. 

Djurs Sommerland har for tredje år i træk vundet “Årets Forlystelsespark af Børn i Byen” i 2021. Derudover er Fårup Sommerland blevet kåret i to år i streg  til “Europas bedste forlystelsespark” for parker under 1,5 millioner besøgende gæster af “Park Word Excellence Awards”.

Hvilken forlystelse er bedst egnet til børn?

En af Danmarks mest besøgte børneattraktioner er følgende;

 1. Tivoli
 2. Bakken
 3. LEGOLAND
 4. Djurs Sommerland
 5. Lalandia
 6. Fårup Sommerland
 7. Tivoli Friheden

Kan børn komme gratis ind?

Som udgangspunkt varierer det fra forlystelsespark til forlystelsespark. Men som udgangspunkt  kan børn under 3 år komme gratis ind i en forlystelsespark. Dette er dog en entrébillet, og giver derfor ikke adgang til at prøve parkens forlystelser. 

Hvor høj skal man være for at prøve forlystelser?

Højden for at prøve forlystelser varierer fra forlystelse til forlystelse. Der er nogle forlystelser som ingen højde kræver, og så er der andre som kræver en minimums højde fra 90 – 140cm. Derudover kan selve forlystelsesparken kræve et minimums alder. Det kunne f.eks. være alderen otte år for at kunne prøve forlystelser.

Hvem kan ikke prøve forlystelser?

Alle og enhver har mulighed for at prøve forlystelser. Der frarådes dog, at gravide eller mennesker med helbredsproblemer. Genovervejer om de vil prøve forlystelser af sikkerhedsmæssige årsager. 

Hvilken forlystelse er den hurtigste i Danmark?

Fønix i Fårup Sommerland, er den hurtigste fugl i alle danske skove. Forlystelsen har en topfart på 95 kilometer i timen. Forlystelsen Fønix, er den første rutsjebane i verden med et “stall loop”, hvor det klassiske loop kombineres med en omvendt camelback, som giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder. Imens man vender på hovedet.

Hvilken forlystelsepark er den ældste i Danmark?

Bakken har en af verdens ældste eksisterende forlystelsespark. Som blev grundlagt tilbage i 1583 af Kirsten Piil. Hvilket gør det til en af Danmarks ældste forlystelsesparker. 

Pariserhjul

Indhent et tilbud