Blev opfundet tilbage i 1960’erne i USA, som oprindeligt var et praktisk hjælpemiddel til skovhuggere. I slut 1970’erne blev grundlagt som et spil, hvor der årligt bliver spillet af flere millioner på verdensplan. Her finder i svar og vejledning på de mest relevante spørgsmål indenfor paintball. Netop så din virksomhed og medarbejdere, opnår den helt rette vejledning og viden i forhold til paintball.

Hvad er paintball?

Paintball er en aktivitet, hvor man som deltagende skyder mod hinanden med et paintballgevær. Rammer den deltagende en af modstanderne med paintballgeværet, bliver modstanderen markeret med en klat farve og er derfor ude af spillet.

Hvor lang tid tager paintball?

Et spil tager som udgangspunkt ca. 4-10 minutter, alt afhængig af deltagerantallet. Hvis man større antal deltagende, skal man regne med 2 timers spil. Er man mere end 20 – 25 deltagende, tager det selvfølgelig længere tid. 

Events i Danmark - Blogindlæg - Paintball - Mand

Hvad koster det at spille paintball?

Prisen for 2 timers paintball varierer fra udbydere til udbydere. I gennemsnittet koster 2 timers paintball: – 425 kr. 250 kugler – 525 kr. 500 kugler – 625 kr. 750 kugler

Hvor mange paintball kugler anbefales der at bruge i et spil?

Der anbefales i gennemsnittet 400 kugler for 2 timers spil, så man ikke står på banen og mangler skud under spillet. Det kan igen varierer fra spillere til spillere, i forhold til dit behov og ønsker. Derfor se hvilken pakke der passer dig og dit team bedst – inden i drager ud på banen. 

Kan man medbringe sine egne paintballkugler?

Det fleste steder tillader ikke, at du medbringer dine egne paintballkugler grundet sikkerhedsrisikoen.

Events i Danmark - Blogindlæg - Paintball - Kamp

Kan man deltage alene i paintball?

Det er ikke muligt deltage alene i paintball. Man skal som minimum samle sit eget hold på otte deltagerende for at spille. 

Hvor mange skal man være for at deltage i paintball?

Der betales som minimum for otte deltagende. Det er muligt at være færre deltagere, hvis der blot betales for prisen for minimumsantallet. Hvis man er fire deltagende, betaler man stadig for otte deltagendes pris. 

Kan alle deltage i paintball?

Minimums alderen ligger på 18 år for at deltage i spillet. Danmark har en våbenlovgivning, og derfor kan du som 18+ deltage frit. Er deltageren mellem 16-18 år, kræves der forældre underskift for at deltage i spillet. Det skal pointeres, at alle køn kan deltage i denne aktivitet, uanset størrelse.

Hvordan foregår paintball?

Paintball er et adrenalinfyldt og hæsblæsende aktivitet, hvor man som deltager skal markere modstanderne, ved at skyde med kugler, der er fyldt med farve. Når kuglerne rammer modstanderen, sprænger de og efterlader en farvemarkering. Man deles op i 2 hold med lige antal deltagere på hvert hold. Det går ud på at man skal kæmpe mod hinanden med 50 meters afstand, af sikkerhedsmæssige årsager.

Hvor hurtigt flyver en paintballkugle?

Paintballgeværer drives af CO2-flaske, og oftest kan den indeholde op til 100 skud. I gennemsnittet flyver kuglerne ca. 100 m/s

Hvor hårdt skyder et paintballgevær?

Et paintballgevær skyder kuglerne afsted med en hastighed på omkring 100 m/s og har en passende sikkerhed op til 50 meter. 

Gør det ondt at blive ramt af en paintballkugle?

I de fleste tilfælde burde det ikke gøre ondt. Men det afhænger utrolig meget af, hvor på kroppen den deltagende bliver ramt. De værst tænkelige skud på kroppen, er dog stadig udholdeligt. Hvis man overholder sikkerhedsafstanden, er der ingen grund til at være bekymret for at det gør ondt. Alle deltagerende spillere får udleveret nyvasket dragter, handsker og masker, som tager det værste af smerten. Masken beskytter ansigtet, og paintball er ikke mere farligt end andre sportsgrene. Derudover må der ikke skydes på hinanden indenfor 3 meters afstand. 

Events i Danmark - Blogindlæg - Paintball - skud
Events i Danmark - Blogindlæg - Paintball - Affyring af skud

Kan paintball vaskes af?

Paintballs består af en hård gelatine-skal (D-Type Rubber Shells), som indeholder frugtfarve eller vandbaseret maling. Hvilket resulterer i, at det ikke er giftigt og kan sagtens vaske af igen med vand inden for tre dage. Hvis man i tilfældet har formået at få det på sit eget tøj. 

Skal man medbringe sit eget tøj med til paintball?

De fleste steder udleverer deltagerne en heldragt til at beskytte dit eget tøj under spillet – for netop ikke, at få frugtfarve eller vandbaseret maling på tøjet. 

Hvad skal man have på for at deltage i paintball?

Der anbefales at man tager en kortærmet eller langærmet T-shirt på under en den udleverede dragt, alt afhængig af temperaturen, om det er indendørs eller udendørs.   Derudover, skal deltagerne også bære beskyttelsesudstyr. En paintball hjelm, eller en maske skal bæres af deltagerne til ansigtet og øjenbeskyttelse. 

Kan man deltage med briller?

Ja, det kan man sagtens! Man kan have sine briller på under masken. Dog anbefales det, at man tager kontaktlinser på, hvis man har mulighed for dette. Det gøre det lettere for den deltagende at se, da man undgår at brillerne dugger under masken, og derfor bliver udfordrende at spille spillet.

Alkohol og paintball?

De fleste steder tillade ikke, at du har en promille i blodet når du deltager i spillet. Dog er nogle udbydere, som tillader at man har indtaget 1 – 2 genstande, hvis instruktøren vurderer, at du kan spille. Af din egen sikkerhed, sørg for at gemme genstandene til efter spiller, så du netop ikke står og ikke kan deltage.

Hvilken anledning er paintball rettet mod?

Paintball er for alle anledninger. Aktiviteten kan kombineres med firmaudflugter, polterabend, teambuilding etc. Det kun fantasien der sætter grænser.

Indhent et tilbud